UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як убезпечити керівникам колективи від COVID-19: роз’яснення МОЗ

Зокрема, варто записати колектив на вакцинацію від коронавірусу.

Для зведення до мінімуму ризиків для працівників захворіти на COVID-19 роботодавці можуть вжити низку заходів. Зокрема, перевести співробітників, за можливості, на дистанційний формат роботи або гнучкий робочий час, зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у Facebook.

Кузін наголосив що, для того, щоб зменшити для працівників ризики інфікуватись COVID-19 на робочому місці, роботодавці можуть:

За його словами, роботодавець також може поширювати серед працівників достовірні та актуальні джерела інформації про COVID-19 та вакцинацію від коронавірусної хвороби. Також можливо організувати надання психологічної допомоги/підтримки для працівників.

Кузін підкреслив, що єдиним шляхом здолати пандемію COVID-19 та уникнути складного перебігу хвороби є та залишається вакцинація.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко не виключає, що вакцинація проти коронавірусу може стати щорічною.

Читайте також: «Давайте розрізняти обов’язкову і примусову вакцинацію», — Ляшко

Міністерство охорони здоров'я України підготувало проєкт наказу про Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких мають вакцинуватись обов'язково. Зокрема, мова йде про працівників закладів освіти.