UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переведення годинника: як дізнатися точний київський час

Дізнатися час можна через інтернет за допомогою мобільного або стаціонарного телефону.

У ніч проти 27 березня Україна перейшла на літній час. Стрілки годинника необхідно було перевести на годину вперед. Більшість сучасних гаджетів самі здійснюють перехід на літній та зимовий час, водночас питання «Як дізнатися точний час після переведення годинника?» все ще залишається актуальним. Зробити це можна як через інтернет, так і за допомогою телефону.

Читайте також: Перехід на літній час: яка різниця з країнами, до яких виїхали українці

Інтернет

Існує кілька сайтів, які показують точний час у тому чи іншому регіоні.

Можна просто скористатися пошуком Google. У пошуковику варто ввести запит «дізнатися точний час у Києві», «точний час Україна», «точний час Київ». Відразу під пошуковим рядком з'явиться точний час.

Також можна скористатися онлайн-годинником.

Мобільний телефон

Більшість мобільних телефонів та смартфонів переводять час автоматично, поки користувач ще спить. Разом з тим багато мобільних операторів пропонують послугу, яка дозволяє дізнатися точний час.

Необхідно набрати *160# та натиснути кнопку виклику. Послуга безкоштовна, нею можна користуватися навіть коли на рахунку немає грошей. Після надсилання запиту користувач отримає СМС із зазначенням часу, дати та дня тижня.

Стаціонарний телефон

Точний час можна дізнатися зателефонувавши зі стаціонарного телефону на номер "121". Однак, якщо ви звернетеся до цієї служби, набравши з мобільного телефону, за виклик доведеться заплатити.