UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Я прожила 95 років, але такого не переживала»: евакуйована бабуся розповіла про життя у «гарячій точці»

Людям доводилося палити вогнища на вулиці, щоб приготувати їжу та зігрітися.

Літня жінка, яку евакуювали з одного з сіл Київської області, розповіла про життя, яке ведуть люди у «гарячих точках» війни, розв'язаної в Україні Росією. Відео з розповіддю бабусі з'явилося на YouTube-каналі «Український свідок».

Евакуйовані мешканці сіл та містечок постійно перебувають під обстрілами, у центрі бойових дій. Околиці Києва вже три тижні перебувають без тепла, води та світла. «Я прожила 95 років, але такого не переживала. І голод пережила 1933-го, 1941-го – війну, але такого жаху не бачила», - розповіла бабуся.

Читайте також: У Вінницькій області українські військові збили російську ракету «Іскандер»

Вона також зауважила, що Україна хоче бути незалежною, а часи Радянського Союзу згадує як кабалу, в якій їй довелося жити.

«Палили церкви, висилали людей, які робили добро та поважали інших. Ми 70 років так прожили. А зараз ми хочемо жити спокійно. Чи йому мало у Росії тієї території», - каже бабуся.

Раніше стало відомо, що журналіст та фотограф Максим Левін зник під Києвом під час роботи над документуванням війни Росії проти України. Як повідомив його друг і колега, співавтор спільного документального проекту Afterilovaisk Маркіян Лісейк, востаннє він виходив на зв'язок 13 березня у районі Вишгороду.