UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Я офіцер і я не боюся Баканова": Нескоромний записав відеозвернення зі звинуваченням колишніх колег

Він скасує пресконференцію, яку обіцяв раніше, позаяк прийняв рішення змінити стратегію захисту. 

Дмитро Нескоромний, експерший заступник глави СБУ, якого сьогодні підозрюють в замовленні вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки відомства Андрія Наумова, записав відеозвернення, в якому пообіцяв надати громадськості факти корупції у вищих ешелонах влади, зокрема й у Службі безпеки України. Відеозапис було опубліковано на Телеграм-каналі, який ведуть від імені Нескоромного.

«Як і раніше, готовий надати українському суспільству інформацію про те, що відбувається в СБУ. Спецслужба не працює на користь України, багато співробітників працюють на ту чи іншу країну. Торгівля даними, контрабанда, транзит наркотиків — цим займаються підрозділи СБУ. При цьому глава Іван Баканов не контролює ситуацію у відомстві та часто не розуміє, що відбувається. Ним грає непорядне оточення. Через це й у президента немає повної картини. У мене є інформація, яку я готовий оприлюднити. Якщо юристи не проти, у Telegram-каналі», — заявив Нескоромний.

Наразі сам експерший заступник глави СБУ перебуває у Брюсселі. Його юристи продовжують перемовини з міжнародними правоохоронними органами. 

Нескоромний запевнив, що ніколі не працюватиме проти України, проте надасть свідчення про розкрадання міжнародної допомоги, а також виведення коштів з Ощадбанку та ПриватБанку.

«Я офіцер, я не боюся Баканова та його оточення. Мене не залякати погрозами та фальшивими кримінальними справами», — зазначив Нескоромний та додав, що скасовує анонсовану пресконференцію, адже змінює стратегію захисту.

Читайте також: ЗМІ: Нескоромного оголосили в розшук

Нагадаємо, 22 січня правоохоронці затримали полковника спецпідрозділу СБУ "Альфа" Юрія Расюка за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що у розшук оголосили колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Його підозрюють у замовленні вбивствагенерала Андрія Наумова.

Нескоромний обіймав посаду заступника голови СБУ з 1 липня по 8 листопада 2019 року. З 8 листопада по 13 березня в 2020 був першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією. Сьогодні він знаходиться в складі відомства, однак не займає ніякої посади.

Більше читайте в матеріалі "ZN.UA зібрало 10 пазлів про війну мишей і жаб в СБУ".