UA / RU
Підтримати ZN.ua

Я на фронті, мій син патріот — батько ймовірного вбивці Фаріон

Чоловік каже, що його син не мав мотивів для вбивства мовознавиці.

Батько затриманого у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон наразі захищає Україну на фронті, а про затримання сина дізнався від дружини. Про це стало відомо журналістам «Схем» (проєкт «Радіо Свобода») у розмові з ним.

«Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном. Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина... Не все так «гладко» було: дружину тримали поза помешканням, забрали техніку, скрутили сина», — повідомив чоловік журналістам.

«Схеми» зазначили, що затриманий навчався у гімназії № 62 у Дніпрі. Він займався футболом, грав у команді «МДЮСШ U-19» та брав участь у турнірі на підтримку українських захисників «Осінь 2022».

Читайте також: Вбивство Фаріон розслідують сотні фахівців — речниця МВС

Батько також сказав, що мотивів для вбивства його син не мав. За його словами, затриманий є патріотом та не має українофобських поглядів, а також пройшов курси керування БПЛА, аби долучитися до ЗСУ.

За словами чоловіка, затриманий не міг орендувати квартири у Львові, про що раніше повідомляли правоохоронці. Він зазначив, що надсилає сину «кілька тисяч, але цього ж недостатньо».

З матірʼю ймовірного вбивці звʼязатись журналістам не вдалось, її телефон вимкнений.

Нагадаємо, 25 липня правоохоронці затримали у Дніпрі 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що слідчі дії біля місця злочину велись безперервно протягом 139 годин, а поліція перевірила близько 100 га лісу. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець є лише виконавцем.