UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльські інструктори приступили до навчання українських прикордонників

Експерти з Ізраїлю намагатимуться викласти піврічний курс за кілька днів.

Бійці мобільної прикордонної застави "Херсон" вже протягом чотирьох днів проходять бойове навчання в ізраїльських інструкторів із бойової підготовки.

"Ми намагаємося за три дні дати якусь базу, плюс останній, четвертий день, ми даємо засідку і тактичну медицину. Бо засідка – це для хлопців із мобільної прикордонної застави найбільш актуально – для протистояння діяльності терористичних угруповань, порушників кордону тощо", – говорить ізраїльській інструктор.

Керівник мобільної прикордонної застави "Херсон" Володимир Сімонов говорить, що за чотири дні піврічний курс неможливо якісно засвоїти, тому він вважає, що треба просто усе зафіксувати, а відпрацьовувати потім.

"В мене буде відеодокументування. Я буду ставити, навіть не те що ставити, а в мене це буде за основу на кожен наступний виїзд, що в нас проводяться щомісяця", – сказав Сімонов.

Після проведення тренінгів ізраїльські інструктори повернуться у Донбас. Прикордонники , які пройдуть дані курси, потім навчатимуть своїх колег.

Читайте також: За час проведення АТО загинуло 1930 військових ЗСУ

20 квітня близько 300 десантників 173 бригади ВПС США починають навчання українських військових у Львівській області в рамках операції "Безстрашний захисник 2015", повідомляє прес-служба Міноборони України.

"290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії. Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоку по 300 нацгвардейцев. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання", - повідомляв раніше глава МВС України Арсен Аваков.

У серпні поточного року в Україну прибуде група канадських військових інструкторів. Вони будуть займатися навчанням молодшого офіцерського складу, які вважаються основою Західних армій. Навчання українських солдатів буде відбуватися далеко від зони АТО.

У вересні 2015 року інструктори із Швеції проведуть курс навчання українських солдатів щодо надання першої медичної допомоги. Одночасно українським військовим будуть передані аптечки, які вкомплектовані за стандартами НАТО.