UA / RU
Підтримати ZN.ua

Евакуації з зони АТО потребують 500 дітей-сиріт

Волонтери, що працюють у зоні АТО, заявили, що за весь час проведення антитерористичної операції держава не зробила жодної спроби евакуювати дітей з інтернатів та притулків державного підпорядкування.

Не менше п'ятисот дітей-сиріт, які перебувають під опікою держави і живуть на території Донецької та Луганської областей, потребують евакуації. Про це заявили представники декількох волонтерських, релігійних і громадських організацій, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України.

За словами священика Петра Дудника зі Слов'янська, за весь час проведення антитерористичної операції держава не зробила жодної спроби евакуювати дітей з інтернатів та притулків державного підпорядкування. Він розповідає журналістам про те, що, наприклад, у Слов'янську, який сепаратисти контролюють всередині, а урядові збройні сили - зовні, силами християнських громадських організацій з реабілітаційного центру було вивезено 24 дитини. Після чого будівля зазнала обстрілу, - з чийого боку, Петро Дудник уточнювати не став.

Разом з тим він сказав, що ще у двох областях - Донецькій і Луганській - у дитячих будинках та інших державних закладах опіки перебувають не менше півтисячі маленьких українців. З його словами погодились інші учасники прес-конференції.

"Не було жодної спроби влади евакуювати дітей із зони дії АТО, але така можливість є завжди. Технічно це можливо", - зазначає Петро Дудник.

Нагадаємо, для охочих залишити зону конфлікту на сході України відпрацьовано три коридори переміщення на безпечну територію. !zn