UA / RU
Підтримати ZN.ua

Із Сєвєродонецька та Лисичанська евакуювали ще пів тисячі українців

Також вдалось врятувати місцевих жителів Рубіжного та Попасної.

На Луганщині врятували ще понад пів тисячі українських громадян, яких вдалося евакуювати з зони бойових дій. Серед них чимало дітей, розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму Telegram.

Найбільша кількість тих, кому поталанило вибратися з охопленого війною міста – у Сєвєродонецьку. Йдеться про 223 громадян. З Лисичанська вдалось вивезти 230 людей, а з Попасної та Рубіжного – 17 та 60 відповідно.

При цьому з останнього населеного пункту людей евакуювали в декілька етапів. Спочатку змогли вивезли 30 осіб, потім 10 із тих, кому вдалося вибратися із центру міста. Ще 20 виїхали на приватних автівках.

"Зараз на них очікують потяги і три десятки годин подорожі туди, де тихо. Сьогодні врятували всіх, хто прийшов у місця зборів", - додав Гайдай.

Читайте також: Окупанти своїми обстрілами пошкодили газопровід у Лисичанську та Попасній

Нагадаємо, вчора російські війська вчергове вдарили по Сєвєродонецьку, влучивши в цивільні об’єкти. Як наслідок - руйнувань зазнали п’ять житлових будинків.

“П’ять будинків, розташованих в одному районі міста, потрапили під щільний обстріл російської армії. Маємо пожежі та чисельні руйнування. Задіяні майже всі рятувальники. В одному з домів зруйновані два верхні поверхи, ще в двох – майже відсутні по два під’їзди в кожному”, - прокоментував події 28 березня політик.

А декілька днів тому по Лисичанську війська РФ вдарили ракетою "Точка-У". Ракетний удар відбувся в день, коли необхідно було дотримуватися "режиму тиші".

Обстріли в Сєвєродонецьку 26 березня зачепили два житлових та декілька дачних будинків, внаслідок дій російських військ, пошкоджено гаражі місцевої станції швидкої допомоги.

"Рятівники ледве встигають гасити полум’я. Через обстріли сталося загоряння будинку в Лисичанську, знеструмлено шахту, де під землею знаходяться працівники. Зараз їх намагаються підняти на поверхню. Росія вдарила по місту ракетою "Точка-У" та градами", - уточнив Гайдай.

Нагадаємо, окупанти в Луганській області системно обстрілюють також продовольчі бази.