UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Із полум`я зродились»: Волонтери ведуть збір на реконструкцію приймального відділення військового шпиталю

За донат, який піде на реконструкцію, українці придбають унікальну книгу з фото героїв та віршами українських поетів.

Команда проєкту «З полум'я зродилися» створила артбук із історіями 25 українців — учасників російсько-української війни, аби за його допомогою зібрати кошти на створення сучасного приймально-ургентного відділення в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Для того, аби отримати унікальну книгу з фото героїв та віршами українських поетів, потрібно лише зробити донат на будь-яку суму на сайті проєкту.

«Звісно ви можете зв'язатися з проєктом й закрити будь-яку потребу самостійно й передати нам на приймальне відділення актами прийому/передачі обладнання. Ми радіємо будь-якій допомозі. Міна Сорвіно, Анна Єгорова, Володимир Нечипорук, Іраїда Медведєва, Сергій Литвинко, Олена Калюк, Нікіта Власов, Ірина Чиркова, Іраїда Медведєва, Марина Хорунжа, Катерина Єгорова — ви неймовірна команда. Дякую!», - зазначила одна з авторів ідеї та керівниця проєкту медик-волонтер Ірина Солошенко.

Так виглядатиме нове приймальне відділення шпиталю.
Із полум'я зродились

Артбук охоплює історії бійців всіх її фронтів. Військового, медичного, волонтерського, цивільного. На презентаціях-зустрічах — а їх було вже декілька – збираються близькі за духом люди, які мимоволі презентують не так книгу, як спосіб мислення та якість життєвого вибору.

Читайте також: Українці найбільше довіряють ЗСУ та волонтерам, ВРУ не довіряє понад 50% громадян — опитування

Ця історія не просто про збирання коштів на реконструкцію відділення та придбання необхідного пораненим бійцям сучасного медичного обладнання, це громадянський меседж спільноти людей, які без шкіри. І які сьогодні перебувають у самому епіцентрі війни. Або перебували, віддавши за Україну найцінніше — своє життя.

Тут всі свої. Тут герої артбуку, в душу яких зовсім недавно намагалася заглянути фотограф проєкту Міна Сорвіно. Тут люди, які чекають з війни своїх близьких. Їх друзі та побратими. Тут журналісти та актори, непублічні бізнесмени та всі, у кого відгукнулося це запрошення десь на рівні серця. Ті, хто вже не дочекаються своїх ніколи — теж тут. Вони не вимовляють зайвих слів. Не проповідують пафос. Не випинають скорботу… але продовжують жити і змінювати цю реальність. Попри своє горе.

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/495/25/e736f9cc3820f84d42d9c88b799ef8a6.jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/495/25/e05bcf67bb7861fc7fa10ce1dec62967.jpg" rtitle="undefined"]

«Це про поранених. Про нове сучасне приймальне відділення Національного військово-медичного клінічного центру Головний військовий клінічний госпіталь. Ми бачимо, як це буде зручно, доступно та ефективно. Закінчуємо оформлювати документацію щодо початку будівництва. У нас все має бути законно й офіційно. Для цього й робимо наш проєкт.  Я щаслива, що стільки людей приходить на наші зустрічі. Не чекала. Я так зворушена, що люди відгукуються і допомагають. Від Ади Миколаївни  до Миколи Ніщука. А те що на одну з зустрічей прийшла вагітна вдова «Красивого», я взагалі ледь не можу коментувати....», – додала Ірина Солошенко.