UA / RU
Підтримати ZN.ua

Івана Купала 2021: як відсвяткувати у Києві та куди піти

У Києві святкування відбудеться ввечері 6 липня. 

Свято Івана Купала - одне з давніх свят східних слов'ян, яке оповите містичним значенням. Його відзначають згідно з прадавніми традиціями та повір'ями. Дівчата плестимуть вінки, можна стрибати через вогнище, або ж піти у ліс шукати квітку папороті.

Однак з часом, давні традиції підлаштовують на сучасний лад. Щороку Івана Купала відзначають у ніч з шостого на сьоме липня. Але після торішнього жорсткого карантину, цьогоріч у Києві та під Києвом проходитимуть масові гуляння та фестивалі. 

Де відсвяткувати Івана Купала у Києві?

Парк "Феофанія" 

Де: вул. Академіка Лебедєва.

Коли: 6 липня з 17:00.

Вартість квитка: 40 грн.

У парку Феофанія для дітей працюватимуть атракціони, проводитимуть майстер-класи з плетіння вінків, а також відбудеться етнодискотека. Також у програмі заплановане вогняне шоу, традиційні стрибки через вогнище та спалення величезного опудала на десерт. 

Національний музей народної архітектури та побуту України "Пирогово" 

Де: вул. Академіка Тронька, 1.

Коли: 6 липня з 18:00.

Вартість квитка:
для дорослих - 80 грн;
діти (6-9 років) - 20 грн;
діти (10-17 років) - 40 грн;
студенти/пенсіонери - 40 грн.

У музеї під відкритим небом "Пирогово" кияни та гості столиці можуть відвідати майстер-класи, на яких їх навчать плести вінки і танцювати народні танці. А ще можна послухати презентацію нової книги Анни Багряної  - "Вітрова гора".

Також тут відбудеться реконструкція обряду встановлення Купайлиці, а ще відвідувачам розкажуть про традиції святкування Купала від колективів Київської, Черкаської, Житомирської Чернігівської областей. 

А ще на святі виступить зірковий гість, однак організатори не розголошують ім'я.

Парк "Київська Русь" 

Де: вул. Костянтинівська, 7А.

Коли: 6 липня з 18:00.

Вартість квитка:
для дорослих - 250 грн;
для пенсіонерів та студентів - 150 грн;
для школярів - 100 грн;
дошкільнятам - безкоштовно.

У парку "Київська Русь" традиційно відбудеться наймасштабніше святкування Івана Купала. На гостей чекає розважальна тематична програма, включно зі стрибками через вогнище, купання у Лісовому озері, кінні змагання та стрілянина з лука. Також можна фотографуватися у народних костюмах, або ж піти на пошуки квітки папороті. 

Святкова програма завершиться о першій годині ночі, але після цього до третьої години для відвідувачів буде купальська дискотека.