UA / RU
Підтримати ZN.ua

ІВ: Проросійські терористи готують 2 травня у Слов'янську провокацію з можливою загибеллю людей

Диверсію планується здійснити під виглядом бойовиків "Правого сектора". У Кремлі вже заздалегідь почали "турбується".

Проросійські терористи 2 травня мають намір вчинити провокацію з можливою загибеллю людей в Слов'янську. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційне опір" (ІС) Дмитро Тимчук.

"За інформацією групи "Інформаційне опір", за вказівкою керівництва ГРУ ГШ ЗС РФ, проросійські терористи мають намір завтра, 2 травня здійснити чергову провокацію з можливою загибеллю людей в Слов'янську. Диверсію планується здійснити під виглядом бойовиків "Правого сектора", - йдеться в повідомленні ІС на сторінці Тымчука у Фейсбуці.

Тимчук зазначає, що дана акція буде приурочена приїзду в Україну високопоставленого представника РФ, який прибуде нібито з метою ведення переговорів про звільнення представників ОБСЄ, захоплених терористами.

Читайте: "Народний мер" Слов'янська має намір обміняти спостерігачів ОБСЄ на своїх соратників

"За нашою інформацією дане офіційне особа перебувала в Україні під час трагічних подій на Майдані в лютому 2014 р. Підготовку до провокації у Москві почали сьогодні, поширивши заяву МЗС Росії щодо планів Києва провести силову операцію на Південному Сході України", - заявив Тимчук.

Справді, заяві МЗС Росії від 1 травня, зокрема, вказується, що в Кремлі "стурбовані появою в ЗМІ повідомленнями про намір київського режиму здійснити штурмову спецоперацію в південно-східних районах країни, та ще з залученням загонів ультранаціоналістичного "Правого сектора". !zn