UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія розробила план миру для України з чотирьох етапів

Документ передали генеральному секретарю ООН Антоніо Гутеррішу.

Італія розробила та передала ООН план миру та врегулювання кризи в Україні, який складається з чотирьох етапів. Документ підготувало Міністерство закордонних справ Італії за участю урядового палацу Кіджі. План включає не лише припинення вогню в Україні, але й співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема ЄС, G7 та ООН, повідомляє La Repubblica.

За даними видання, Італія запропонувала чотири етапи для подолання кризи, які будуть проходити під наглядом Міжнародної групи сприяння.

Зазначається, що міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо представив «план миру» у Нью-Йорку. Документ передали генеральному секретарю ООН Антоніо Гутеррішу.

Читайте також: Важливо досягти миру, який влаштує Україну – прем'єр Італії

Раніше прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі під час зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні заявив, що союзники повинні розпочати переговори щодо довготривалого мирного процесу в Україні, навіть якщо вони продовжать запроваджувати санкції проти Росії через її вторгнення в Україну.

Після 24 лютого в італійській політиці відбувся тектонічний зсув щодо України. Італія, яку багато хто вважав «троянським конем» Росії в Європі, стала одним з найактивніших союзників нашої країни під час російсько-української війни. Про те, чому російський фактор став токсичним для італійців, розмірковує Катерина Зарембо в статті «Несподіваний союзник України у війні з Росією».