UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія боїться ескалації, адже їй нічого "не загрожує": у Римі пояснили, чому не готові допомагати Україні без умов

Міністр Тані дав зрозуміти, що наразі його держава в безпеці, тож влада не хоче цим ризикувати заради підтримки Києва. 

Італія не хоче спровокувати Росію на ескалацію у війні проти України, тому там не підтримують ідею постачання нам військової допомоги без будь-яких умов. Про це заявив глава МЗС країни Антоніо Таяні на зустрічі зі своїми колегами по НАТО у Бухаресті, пише Bloomberg.

Перед цим міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс  заявив, що в Альянсі деякі члени все ж порушують питання постачання Києву допомоги без умов. Проте на цей час консенсус залишається таким, як був, хоча наша країна від початку війни домагається того, аби отримувати допомогу без політичних застережень. 

Після цього глава МЗС Італії Таяні заявив, що Рим не хоче проблем з іншими країнами: "Нам не загрожує безпосередня небезпека. Ми проти ескалації конфлікту"

Читайте також: «Зерно з України»: Італія виділила на українську продовольчу ініціативу 2 мільйони євро

Нагадаємо, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що Україна має право здійснювати удари по військових об’єктах всередині Росії, адже таким чином вона відбиватиме атаки на свою критичну інфраструктуру. Але союзники, в тому числі США, стримують відправку зброї, яка здатна на такі глибинні удари.