UA / RU
Підтримати ZN.ua

ISW: ЗСУ просунулися до Новофедорівки на мелітопольському напрямку (карта)

Російські окупанти продовжують невдалі наступальні дії на кількох ділянках - біля Роботиного, Вербового, Старомайорського та Золотої Ниви. 

В Інституті вивчення війни США розповіли, що ЗСУ мають успіх на мелітопольському напрямку. Посилаючись на російських військкорів, вони заявляють про просування захисників на пів кілометра до села Новофедорівка, яке знаходиться у Пологівському районі. 

Також в ISW розповідають, що окупаційні сили намагаються проводити наступальні операції вздовж адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей. Втім, станом на 26 листопада аналітики не знайшли підтверджень їх просування. Ба більше, окупанти, за словами їх військкорів, атакували ще й Роботине та Вербове. Робили вони це з застосуванням малих піхотних груп. 

У Генштабі також розповіли про безрезультатні атаки російських загарбників. Вони намагалися просунутися на схід від Старомайорського і на південь від Золотої Ниви, що в 11 км на південний схід від Великої Новосілки.

Читайте також: Сили оборони близькі до виходу на трасу, яка є логістичною артерією росіян на лівому березі Херсонщини — експерт

Як нам сконцентруватися, аби вистояти, а також які є можливі сценарії розвитку подій? Про це — у статті Євгена Шибалова "Епоха нормальних пацанів".