UA / RU
Підтримати ZN.ua

ISW: Росія почала прямий штурм Сєвєродонецька, але місто оточити не вдалось

В Інституті дослідження війни дали прогноз щодо можливих майбутніх сценаріїв та провели аналіз поточної ситуації в Сєвєродонецьку й на інших напрямках. 

Вчора, 27 травня, російські війська почали прямий штурм Сєвєродонецька, але місто їм оточити не вдалось, армія РФ не надто вправно діяла в забудованій міській місцевості протягом усієї війни і навряд чи зможе швидко просуватися в згаданому місті. До такого висновку, спираючись на минулий досвід фронтової аналітики, дійшли в Інституті дослідження війни ISW.

“ЗСУ продовжують підтримувати оборону на території Східної України та уповільнили більшість російських ліній просування. Окупанти, ймовірно, продовжать поступове просування і, можливо, досягнуть успіху в оточенні Сєвєродонецька в найближчі дні, але маневри навколо Ізюма зайшли в глухий кут, і російські сили, ймовірно, не зможуть збільшити темп свого просування”, – конкретизують ситуацію на лінії фронту у повідомленні.

Що стосується інших напрямків, то аналіз поточної ситуації та прогноз ISW щодо можливих майбутніх сценаріїв виглядає так:

Нагадаємо, з початку вторгнення РФ у Сєвєродонецьку поховали близько 1,5 тисячі містян.