UA / RU
Підтримати ZN.ua

ISW: РФ через Керченський міст перекидає нові колони на південь

У той же час, поки що незрозуміло, чи всі мобілізовані військовослужбовці 3-го армійського корпусу, яких перекидають на донецький напрямок, пройшли військову підготовку.

Російські війська проводять кілька передислокацій, намагаючись виконати поставлену Путіним ціль щодо захоплення Донеччини до 15 вересня. Це новий дедлайн. Попереднього — до 31 серпня — окупантам досягти так і не вдалось. Він супроводжується перегрупуванням підрозділів Центрального військового округу, які діють на Лугансько-Донецьких напрямках щоб збільшити чисельність військ на захід від Донецька. Про це з посиланням на заяву заступника начальника головного оперативного управління Генштабу Олексія Громова пише Інституту дослідження війни.

Громов уточнив,  що російські війська розгорнули дві батальйонні тактичні групи (БТГ) у напрямку західної лінії фронту Запорізької області. Вони складаються з військових з Бєлгородської області, і, за його словами, можуть забезпечити відновлення наступальних операцій РФ на Донбасі.

Читайте також: Паніку росіян після бомбардувань Криму та Білгорода мають відчувати у Кремлі – Аслунд

Громов заявив, що російські військові продовжують формування 3-го армійського корпусу для розгортання в Донецькій області, також, ймовірно, відновлять наступальні дії в Донецькому оперативному районі.

Читайте також: Окупанти здійснили кілька спроб наступу на Донеччині – ЗСУ відбили атаки

Він також зазначив, що незрозуміло, чи всі мобілізовані військовослужбовці 3-го армійського корпусу пройшли військову підготовку.

Судячи зі слів чиновника, російські війська ввели також по одній БТГ на Слов’янський та Миколаївський напрямки

На поширених у мережі записах також видно, що російські війська продовжують реагувати на український контрнаступ у Херсонській області, перекидаючи військові колони на південь України через Керченський міст.

Читайте також: Керченський міст стане "ціллю номер один" після постачання зброї — Марченко

 Це розгортання російських військ, ймовірно, має на меті створити умови для перегляду операції із захоплення Донецької області, але російські війська навряд чи досягнуть прогресу, необхідного для захоплення області до 15 вересня, йдеться в доповіді ISW.

Нагадаємо, днями чотири міста на Донеччині вночі потрапили під щільний російський обстріл.