UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспит до магістратури та аспірантури: коли учасники дізнаються результати

Роз'яснення дали в УЦОЯО.

Через повномасштабну війну, яку розв'язала РФ, в Україні змінився освітній процес. Нещодавно у Міністерстві освіти і науки повідомили про оновлення Порядку прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії / доктора мистецтва у 2024 році.

В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розповіли, коли учасники основних сесій Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) можуть дізнатися свої результати.

Читайте також: Додаткова сесія НМТ: коли учасники отримають запрошення

В УЦОЯО зазначили, що учасники вступних випробувань на магістерські програми або в аспірантуру вже пройшли ЄВІ. Одразу після завершення тестування вступники бачили на екранах моніторів, скільки тестових балів вони набрали, тож могли визначити свої результати за шкалою 100-200 балів, самостійно попрацювавши з відповідними таблицями.

«Однак для подання документів до закладів вищої освіти цього недостатньо: результати мають бути опрацьовані УЦОЯО, розміщені в кабінетах учасників вступних випробувань і згодом передані до Єдиної державної електронної бази освіти (ЄДЕБО)», – йдеться у повідомленні.

У Центрі пояснили, що всі учасники основних сесій ЄВІ, а також ЄФВВ отримають свої результати на інформаційних сторінках до 20 липня.  

В УЦОЯО додали, роблять усе можливе, щоб очікування було не надто тривалим, тому для осіб, які брали участь в основних сесіях ЄВІ до 27 червня включно, результати вже розміщено в кабінетах учасників вступних випробувань.

Нагадаємо, чи можуть у 2024 році українці за кордоном скласти іспити в магістратуру.