UA / RU
Підтримати ZN.ua

Існує серйозна загроза операції на суші проти України – Порошенко

Українська розвідка має дані про наявність серйозної загрози операції на суші проти України, заявив президент України Петро Порошенко.

"Розвідувальні дані говорять про серйозну загрозу операції на суші проти України. У мене в руках – таємний документ, зведення наших розвідувальних органів. Тут на кілька сторінок – детальний опис усіх сил противника, розміщених на відстані сотень, а то і десятків кілометрів від нашого кордону. Готових у будь-який момент до негайного вторгнення в Україну", - сказав Порошенко в телезверненні в понеділок

Президент додав, що йдеться про літаки, вертольоти, танки, ракетні комплекси і БТР.Ceot

Напередодні російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України. Поранення дістали шестеро українських моряків з 23 членів екіпажів. На наступний день Росія офіційно звинуватила Україну у порушенні правил мирного проходу в море.

Командування ВМС ЗСУ наголошує на тому, що про перехід повідомлялося заздалегідь, відповідно до норм міжнародного права щодо забезпечення безпеки судноплавства. У ФСБ Росії стверджують, що жодних повідомлень не отримували, і пояснюють агресію нібито "захистом державного кордону".

Порошенко анонсував воєнний стан з 28 листопада. Воно охопить всю Україну.

DT.UA публікувало текст статей Конституції України, які хочуть обмежити на час воєнного стану.