UA / RU
Підтримати ZN.ua

"ІС" відзначає ризик наступу бойовиків на артемівському напрямку

В район Калинового бойовики перекинули танки і використовують їх для обстрілу українських військ.

Бойовики "ЛНР" і "ДНР" посилюють свої позиції на артемівському напрямку, що говорить про можливу підготовку наступу, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, військове керівництво "ЛНР" продовжує посилювати свою тактичну групу, розгорнуту по рубежу Калинове – Веселогоровка – Санжаровка.

"По дорозі з н. п. Алмазна на Анновку зафіксовано 4 МТ-ЛБ, 2 Уралу (один кунг з польовою кухнею на причепі) і 2 БРМ-1К. Колона рухалася в бік Веселогоровки в сутінках і з дотриманням заходів маскування. Поява в районі Калинового також танків (зафіксовано як мінімум 4 од.), використання їх для обстрілів передових позицій українських військ, говорить про істотне посилення військ "ЛНР" на цьому напрямку", - пише Тимчук.

"В поєднанні з появою на сході Горлівки батальйонної тактичної групи "ДНР" (з артилерією) це змушує побоюватися активних дій противника в районі Светлодарского плацдарму і в цілому на артемівському напрямку", - підкреслює він.

Крім того, на території деяких ділянках уздовж лінії розмежування військовослужбовцями ЗС РФ здійснюються геодезичні роботи з перевірки ступеня промерзання грунту.

"Можлива мета цих дій - з'ясування можливості використання бронетехніки ЗС РФ і "ДНР" в наступальних діях проти українських військ. Зокрема, подібні геодезичні роботи проводяться на південь від Донецька, в смузі до району н. п. Докучаєвськ", - пише координатор "ІС".

Нагадаємо, незважаючи на досягнуті 22 грудня учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку НВФ у зоні АТО тривають.

За даними української військової розвідки, у січні 2016 року в Донбасі можливий новий виток гарячого конфлікту: у будь-який момент можуть поновитися масштабні бойові дії.