UA / RU
Підтримати ZN.ua

ІС: У бойовиків в районі Горлівки паніка - бояться міфічного прориву українських військ

Терористи різко йдуть на лікарняні і пишуть рапорти на звільнення.

У "Горлівському гарнізоні" бойовиків відзначається паніка серед співробітників "МВС ДНР", повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Зокрема, згідно з розпорядженням керівництва МВС ДНР", з місцевих "правоохоронців" в терміновому порядку створюються мобільні антидиверсионные групи в світлі нібито виниклої загрози масового прориву в даний район ДРГ українських військ", - пише він.

Також приймаються заходи щодо посилення охорони важливих об'єктів, організації патрулювання. При цьому, як підкреслює Тимчук, місцеві "правоохоронці" у своїй масі не відчувають бажання протистояти "українським диверсантам".

"Відзначається різке зростання догляду на лікарняні та рапортів на звільнення "МВС ДНР"", - додає він.

Одночасно відзначається перекидання ряду підрозділів 1-го АК ДНР" з Донецька в район Горлівки.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.