UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Іронію долі" покажуть, незважаючи на заборону трансляції російських фільмів та серіалів

Українським каналам у новорічні свята дозволили транслювати радянську класику.

Національний рада з питань телебачення і радіомовлення України спільно з Міністерством культури і Державним комітетом з питань кіно і телеіндустрії дозволили українським каналам у новорічні свята транслювати радянську класику, в тому числі комедію Ельдара Рязанова "Іронія долі, або З легким паром!".

"Зокрема, Нацрада, здійснюючи моніторинг телеканалів, буде приймати до уваги наявність державного посвідчення на право демонстрування фільмів. Дозволу на право демонстрування фільмів надає Держкіно, керуючись рішеннями своєї експертної комісії. Національна рада буде приймати відповідні заходи в тому випадку, якщо таких свідоцтв у фільмів і серіалів не буде", - йдеться на офіційному сайті.

Також зазначається, що Держкіно не відкликав прокатні посвідчення більшості фільмів, що традиційно транслюються в новорічні свята.

Разом з тим, віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко запропонував дозволити показ деяких російських фільмів, що раніше потрапили під заборону. На його думку, заборона, насамперед, не повинен поширюватися на картини режисера Ельдара Рязанова.

Читайте також: У Держкіно заборонили ще один російський серіал

4 червня, набув чинності Закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", який забороняє демонстрацію фільмів, вироблених Росії і пропагують силові структури країни-агресора.