UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран відкликав пропозицію по виплатах сім'ям загиблих в авіакатастрофі рейсу МАУ Тегеран-Київ

Раніше передбачалося закласти в бюджеті на 2021 рік € 200 млн для компенсації рідним, загиблих в авіакатастрофі.

Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Тегерані, оскільки кошти на компенсації хотіли виділити з фонду нацрозвитку, передає "Громадське".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України і керівник української групи переговірників з Іраном Євген Єнін.

"За моєю інформацією уряд Ірану вже відкликав цю пропозицію, оскільки передбачалося, що 200 мільйонів будуть виділені саме з фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми будемо вітати плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів в бюджеті для виплати компенсацій ", - сказав заступник міністра.

За словами Єніна, переговори з Іраном і обговорення розміру компенсації поки не вели. Точка зору України така, що сума компенсації повинна розраховуватися виходячи з обставин катастрофи і залежати вона може від рівня співпраці та забезпечення об'єктивного і неупередженого розслідування катастрофи.

Читайте також: Мамедов нагадав послу Ірану, що Україна досі не отримала матеріали та докази катастрофи літака МАУ

Нагадаємо, Іран затягує розслідування катастрофи українського авіалайнера Boeing 737, який був збитий «Правоохоронцями ісламської революції» недалеко від Тегерана в січні. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов в письмовому коментарі Reuters.