UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран може сприяти воєнним злочинам РФ в Україні – Білий дім

У таке положення Тегеран ставить рішення про постачання ударних дронів Москві.

Іран може потенційно вважатися таким, що сприяє воєнним злочинам російських військ на території України, у зв’язку з постачанням бойових безпілотників у РФ. Про це заявив радник адміністрації президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван, пише Associated Press.

«Його (Ірану – ред.) зброя використовується для вбивства мирних жителів в Україні та спроб занурити міста в холод і темряву, що, на наш погляд, ставить Іран у таке положення, коли він потенційно може сприяти скоєнню широкомасштабних воєнних злочинів», – сказав він.

Агентство зазначило, що висунуте радником Білого дому звинувачення є однією з найгостріших заяв Штатів щодо Ірану з того моменту, як країна почала продавати озброєння військам РФ для продовження війни проти України. Водночас, слова Саллівана не вказують на зміну політики Вашингтона стосовно Тегерана.

Читайте також: Постачанням ракет для Росії, Іран перейде "червону лінію" – Кулеба

Представник США також додав, що його держава та Європа намагаються ускладнити для Ірану передачу зброї Росії за допомогою санкцій. Водночас, він визнав, що той спосіб, у який Тегеран фізично постачає озброєння Москві, робить проблематичною фізичну заборону таких операцій.

Нагадаємо, раніше офіційний представник МЗС Ірану Нассер Канаані заявив, що Тегеран не є частиною війни РФ проти України, додавши, що звинувачення на адресу його країни «безпідставні».