UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інженер технагляду на Харківщині «не побачив», що на дитячому майданчику не зроблено робіт на сотні тисяч гривень

За службову недбалість справу передають до суду

На Харківщині передають до суду обвинувальний акт на інженера технічного нагляду, якого підозрюють у службовій недбалості при будівництві дитячого спортмайданчика, який спричинив тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого», — повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За інформацією слідства, у 2018 році відділ освіти молоді та спорту Дворічанська райдержадміністрація уклала з якимсь підприємством договір на будівництво спортивного майданчика для мініфутболу зі штучним покриттям для школи. Обвинувачений поставив свій підпис під актом прийому робіт, не проконтролювавши повною мірою обсяг та якість фактично виконаних робіт, та їх відповідність проєктно-кошторисній документації.

Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, різниця між фактично виконаними будівельними роботами та актами приймання виконаних робіт (завищення вартості фактично виконаних робіт) по будівельному об'єкту становить близько 300 тис. грн.

Читайте також: На будівництві Подільського мосту в Києві вкрали 150 млн гривень

Раніше повідомлялося про обшуки у комунальному підприємстві Київтеплоенерго у рамках розслідування справи про розкрадання 1,5 мільйона гривень під час ремонтних робіт.