UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інститут вивчення війни знайшов ще одну ознаку того, що ядерні погрози з Росії – це блеф

Заклики завдати ядерного удару по Україні, на думку експертів, покликані справляти враження на самих росіян.

Заклики до застосування ядерної зброї проти України, які останнім часом доволі часто лунають в російському інформаційному просторі, покликані справити враження на самих росіян. Сама російська армія не здатна пережити ядерного удару. Про це сказано у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 1 жовтня.

«Російські федеральні телеканали та ультраяструбині блогери часто обговорювали російський ядерний потенціал як частину своїх зусиль, щоб розпалювати патріотичні настрої серед російської внутрішньої аудиторії, – звернули увагу експерти ISW. Заклик Кадирова застосувати тактичну ядерну зброю, ймовірно, суперечить його вимогам продовжити “спеціальну військову операцію” з переведення більшої території України під контроль Росії. Російська армія в її нинішньому стані майже напевно не в змозі діяти на полі ядерного бою, навіть якщо вона має необхідне обладнання та історично навчала свої підрозділи для цього». 

В ISW російську армію змальовують як «хаотичне скупчення виснажених контрактників, наспіх мобілізованих резервістів, солдатів строкової служби та найманців, які нині складають сухопутні війська Росії».

«Це міркування є ще одним фактором, який зменшує ймовірність застосування Росією тактичної ядерної зброї», – підкреслили в ISW.

Нагадаємо, Сполучені Штати посилили розвідку після нових ядерних погроз Путіна. Проте, як заявив держсекретар Ентоні Блінкен, США наразі не бачать, щоб Росія дійсно вживала кроків, які б свідчили про те, що вона використовуватиме ядерну зброю у війні проти України.