UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інформація про полонених з реєстру Національного інформаційного бюро: як її отримати

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Через війну, яку розв'язала Росія, в Україні тривають бойові дії, а деякі наші цивільні особи та військові опинилися у полоні ворога. Отримати інформацію з реєстру військовополонених можна, подавши відповідну заявку до Національного інформаційного бюро. У Мінреінтеграції розповіли, як це можна зробити.

У відомстві зазначили, що для отримання інформації про військовополонених з реєстру Національного інформаційного бюро, необхідно заповнити відповідну форму заяви. З їх зразками можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: Допомога від держави: які виплати передбачені родинам полонених та зниклих безвісти

«До заяви додаються належним чином засвідчені копії документів на підтвердження родинних зв’язків або документа, який підтверджує повноваження законного представника», – йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції пояснили, що відповідно до Порядку ведення реєстру оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора, право на отримання інформації мають:

Також право на отримання інформації мають органи державної влади у спосіб та з метою, визначені законодавством України про їхню діяльність.

Подати таке звернення до Національного інформаційного бюро можна двома способами:

Раніше ми писали, що Україні вдалося підтвердити дані про 8000 українських полонених, включно з цивільними.