UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інформація про арешт екс-заступника голови Держрезерву виявилася сфальсифікованою

Ця ситуація стала результатом тривалого корпоративного конфлікту між партнерами голландської компанії West African Synergies B.V.

Повідомлення про ордер на арешт українських громадян, виданий владою Ліберії, виявилися сфальсифікованими. Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на ексклюзивні документи, отримані в результаті власного розслідування.

Нагадаємо: раніше в пресі з'явилася низка матеріалів, у яких повідомлено, що в Ліберії видано ордер на арешт громадян України, серед яких бізнесмен, екс-заступник голови Держрезерву України Віктор Бречко.

Так, стало відомо, що ця ситуація результат тривалого корпоративного конфлікту між партнерами голландської компанії West African Synergies B.V., яка інвестує в геологорозвідку родовищ золота на території Ліберії.

Суть конфлікту полягає в тому, що Інвестори - власники основного пакету акцій компанії Євген (відомий IT-підприємець) і Михайло (його син) Уткіни - не виконали задекларовані інвестиційні зобов'язання щодо розвитку компанії. Як наслідок, їх дії оскаржили міноритарні акціонери, яких представляє Віктор Бречко.

Зокрема, протягом декількох місяців співробітникам компанії не виплачували заробітну плату, а у компанії зберігалася заборгованість перед урядом з оплати ліцензій на геологорозвідку. З метою відновлення своїх прав по зарплаті та інших законних виплатах працівники компанії звернулися в Суд з трудових суперечок, і рішенням Суду кошти на зазначені виплати було наказано видати, продавши необхідної для цього частини майна, що належить компанії WAS B.V. Рішення Суду виконано в повному обсязі і суперечку розв'язано на користь трудового колективу.

Але після цього відбулося подання (представниками Інвесторів) у прокуратуру Ліберії сфальсифікованої інформації про крадіжку майна WAS B.V., а окружним прокурором видано ордер на затримання і арешт В.Бречко і працівників компанії К.Соколовского і А.Сибірцева. Правда, після того, як міському прокуророві Монровії було пред'явлено рішення Суду в трудових суперечках, виданий ордер негайно анулювали, а "справу" закрили за відсутністю складу злочину. !zn