UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інфекціоністка назвала три основні етапи коронавірусної хвороби

"Нічого спільного з грипом ця хвороба не має".

Попри те, що понад 80% інфікованих одужують під час першої фази захворювання на коронавірус, всього таких фаз є три. Про це під час брифінгу розповіла інфекціоністка Ольга Голубовська, повідомляє "РБК Україна". 

"Нічого спільного з грипом ця хвороба не має. Ні щодо навантаження на систему охорони здоров'я, ні щодо наслідків для хворого. Коронавірусна інфекція - це тривале захворювання", - сказала вона.

За словами Голубовської, всього є три епати коронавірусної хвороби. 

Перший етап коронавірусної хвороби - людина практично почувається здоровою. У понад 80% хворих недуга і закінчується на цій стадії. Тоді лікар зазвичай призначає вітаміни, але в жодному разі не антибіотики чи гормональні препарати. 

Другий етап коронавірусної хвороби - стосується від 10% до 30% хворих. "Штормується" імунна система, уражаються органи та системи організму. Ця фаза, під час якої застосовуються усі можливі методи лікування, триває до трьох тижнів. 

Третій етап коронавірусної хвороби - "постковідний" синдром. В цей період пацієнт повністю перебуває під наглядом лікарів. Цей період може тривати до місяця. 

Читайте також: Степанов назвав карантин в Україні найкращим в Європі

Напередодні повідомлялося, що жодна з областей не готова до ослаблення карантину в Україні. Згідно з даними міністерства, найбільший рівень захворюваності за останні 14 днів спостерігається в Сумській області - 340,9 випадків на 100 тис. осіб. Крім того, в Хмельницькій області цей показник дорівнює - 326,8, Тернопільській - 312,1 і Харківській - 307,1.

У МОЗ нагадали, що "жовтий", "оранжевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому є значне поширення COVID-19.