UA / RU
Підтримати ZN.ua

Індійський суд знову відправив за ґрати 3-х українців із судна Seaman Guard Ohio

Після попереднього рішення суду про звільнення членів екіпажу під заставу сторона обвинувачення подала клопотання, у якому попросила змінити запобіжний захід на утримання під вартою.

Індійський суд знову змінив запобіжний захід членам екіпажу судна Seaman Guard Ohio, серед яких є троє громадян України. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України (МЗС) Євген Перебийніс.

За його словами, після рішення індійського суду про звільнення членів екіпажу під заставу сторона обвинувачення подала клопотання, у якому попросила змінити запобіжний захід на утримання під вартою.

"7 січня суд прийняв рішення залишити під вартою членів екіпажу, в тому числі трьох українців, до завершення слідства", - повідомив представник МЗС.

За його словами, захист знову буде подавати клопотання про зміну членам екіпажу запобіжного заходу.

ТАКОЖ: Суд в Індії звільнив під заставу українських моряків з Seaman Guard Ohio

Як повідомлялося, індійський суд наприкінці грудня 2013 року звільнив під заставу всіх членів екіпажу судна Seaman Guard Ohio, включаючи трьох українців. Кожен із моряків повинен був сплатити заставу в розмірі 10 тис. індійських рупій (еквівалент $ 161). Крім того, моряки зобов'язані були щодня з'являтися в місцевій поліції, яка розслідує цю справу.

У ніч з 11 на 12 жовтня 2013 року у затоці Манар між берегами Індії і Шрі-Ланки берегова охорона Індії затримала судно Seaman Guard Ohio для перевірки інформації про наявність на борту зброї і необхідних для перевезення цього вантажу документів.

МЗС України незабаром повідомило, що на борту судна є троє громадян України - капітан, старший інженер і охоронець. Також дипвідомство спростувало інформацію ЗМІ про те, що затримане в Індії судно Seaman Guard Ohio з українцями на борту перевозило зброю, уточнивши, що на судні була тільки штатна зброя, необхідна охороні в цілях гарантування безпеки.

Пізніше стало відомо про арешт групи осіб з цього судна, в тому числі трьох громадян України. !zn

Читайте також:

В Індії затримали судно з озброєними людьми: на борту три українці

Українці з затриманого в Індії судна Seaman Guard Ohio попросять звільнити їх під заставу