UA / RU
Підтримати ZN.ua

Індія передала Україні 30 тис. таблеток від коронавірусу

До нас прибули також вакцини від тифу, менінгіту, холери та малярії.

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба отримав від посла Індії Партха Сатпатхі медичну гуманітарну допомогу, в якій є 30 тис. таблеток з гідроксихлорохіном, якими можна лікувати новий коронавірус COVID-19. Про це повідомила пресслужба відомства.

Відомо, що окрім засобів від COVID-19 також прибули вакцини від тифу, менінгіту, холери та малярії. Крім цього, уряд Індії надав спеціальний дозвіл на комерційне придбання гідроксихлорохіну для потреб українського МОЗ.

"Це справжній жест дружби з боку індійського народу та Уряду Індії. Цей крок надалі посилює партнерство наших країн і демонструє, що Індія та Україна здатні разом протистояти глобальним викликам", – наголосив Дмитро Кулеба.

Читайте також: В Україні замість уколів хворим будуть давати таблетки

Нагадаємо, журналісти в столиці Індії нещодавно виявили сотні мігрантів, що опинилися в скрутному становищі. Їх робочі місця були закриті через коронавірусні обмеження. Тепер вони живуть під мостом на березі річки Ямуна. Хоча сцена була трагічною, обстановка була набагато приємнішою, ніж звичайно.

З більш ніж 20 тисячами підтверджених випадків і близько 700 загиблих, Індія ще не є однією з найбільш постраждалих країн від коронавірусу. Однак, все ще може змінитися, але суворе блокування, введене з 25 березня, помітно сповільнило поширення вірусу.

Блокування принесло відстрочку не тільки для потенційних жертв COVID-19. У звичайний час, забруднення повітря вбиває не менше 1,2 млн жителів Індії в рік. Падіння показників забруднення повітря в Індії було не менш драматичним.

Раніше, Індія скасувала покупку півмільйона бракованих тестів з Китаю. Придбані набори мали точність лише п'ять відсотків і показували негативні результати у пацієнтів, які вже мали підтверджене зараження.