UA / RU
Підтримати ZN.ua

Індексація пенсій в Україні: хто і скільки отримає у березні

Навесні в Україні відбудеться збільшення пенсійних виплат.

Пенсіонерів у 2022 році очікує декілька етапів підвищення пенсій. З 1 березня на індексацію пенсійних виплат можуть розраховувати більш ніж 10 млн пенсіонерів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Урядовий портал.

Хто отримає підвищення пенсій у березні

Для деяких категорій громадян передбачається індексація пенсій на 14%. Серед них:

Читайте також: У Пенсійному фонді нагадали, за рахунок якого нюансу можна збільшити страховий стаж

Індексація пенсій у березні: на чому вона базується

У березні індексація пенсій, за попереднім розрахунком, становитиме щонайменше 14%, заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю "Економічній правді".

"Відповідно до закону, індексація пенсій щороку проводиться шляхом збільшення показника середньої зарплати, який враховується для обчислення пенсії, на коефіцієнт, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50% показника зростання середньої зарплати за три календарні роки, що передують року, у якому проводиться збільшення", – пояснив він.

У Пенсійному фонді зазначили, що індексація торкнеться як працюючих, та і непрацюючих пенсіонерів. У відомстві додали, що у 2022 році індексація пенсій передбачається для військовослужбовців, держслужбовців, наукових пенсіонерів та журналістів.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України порахував середню пенсію українців, а також чисельність пенсіонерів на 1 січня 2022 року.