UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іллєнко назвав можливий мотив розправи над ним і його захисником

На думку народного депутата з фракції Свобода Андрія Іллєнка, метою нападу могло бути залякування українців, які підтримують Майдан.

Побиття народного депутата-свободівця Андрія Іллєнка та його захисника Сидора Кізіна біля РУВС в центрі Києва є ланкою одного ланцюга разом з іншими фактами переслідування активістів Майдану. Про це Іллєнко написав на своїй сторінки у фейсбуці, коментуючи вчорашній інцидент.

"насправді, мета вчорашнього нападу - не просто побиття мене і Кізіна. Нас це не злякає - навпаки ще більше мотивує. Кілька днів відлежатися - і знову в бій. Напади професійних шакалів зі спини 5 на 1 - це дуже мотивує, я вам скажу", - повідомив народний депутат.

У Києві побили депутата-свободівця Іллєнка та його адвоката

За його словами, метою нападу було налякати українське суспільство. "Мовляв, якщо нардепа і відомого правозахисника десяток бандитів накривають прямо на виході з РУВС в центрі столиці - то чого тоді чекати іншим громадянам?", - зазначив Іллєнко.

"Це чергова ланка у ланцюгу провладного терору - побиття активістів, арешти, переслідування, підпали автомобілів. Але народ не вдасться залякати. Лінія страху вже перейдена. І назад дороги немає", - додав свободівець.

Нагадаємо, після побиття Іллєнко міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганство, хоча депутат і його адвокат отримали важкі травми. В рамках кримінального провадження опитуються свідки хуліганських дій, скоєних стосовно народного депутата та адвоката. У столичній міліції уточнили, що очевидці вказали місце, де сталася бійка між кіоском та житловим будинком. "Тепер ця територія вивчається щодо наявності камер відеоспостереження. В організації, які там розташовані і мають камери, направлені запити про надання міліції відеозаписів для їх вивчення", - зазначила прес-секретар. !zn

Читайте також:

У міліції вважають напад на нардепа і його адвоката хуліганством

"Батьківщина" після побиття Іллєнко зажадала міжнародних санкцій до Захарченка

Місія США в ОБСЄ: Побиття Чорновол схоже на помсту Евромайдану

Лікарі перевели Чорновол з реанімації в звичайну палату