UA / RU
Підтримати ZN.ua

IKEA планує розширити мережу в Україні після відкриття першого магазину в Києві

За словами виконавчого директора компанії "IKEA Південно-Східна Європа" Стефана Вановербеке, в Україні порівняно з іншими країнами Західної Європи є можливість збільшення площ магазинів компанії.

Шведська компанія IKEA, яка є найбільшим світовим рітейлером меблів і товарів для дому, планує розширити мережу своїх магазинів в Києві після тестування першої торговельної точки у ТРЦ Ocean Mall, відкриття якої планується влітку 2019 року. Крім того, у керівництва компанії є плани щодо відкриття магазинів і в інших містах України. Про це розповів виконавчий директор компанії "IKEA Південно-Східна Європа" Стефан Вановербеке в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо на першому магазині вивчити і зрозуміти ринок, а потім, коли відчуємо, що розуміємо ринок, будемо відкривати магазини в Києві й інших містах. Ідеально для вивчення потрібен рік, щоб отримати повний цикл... Також ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше запровадити онлайн-продажу", - повідомив Вановербеке.

Він додав, що площа першого магазину компанії в Києві складе близько 6 тисяч квадратних метрів. За словами Вановербеке, асортимент магазину буде включати і меблі, і аксесуари.

"Магазин буде розділений на локації, ми називаємо їх room set – це подоба кімнат, де ми показуємо рішення для дому. Також додатково буде концепція рішень для невеликих домогосподарств. Будуть всі компоненти, ми зберемо максимальну кількість продукції, щоб забезпечити повний та кращий досвід для покупця", - зазначив Вановербеке.

Він також повідомив, що в українському магазині можна буде придбати і ту продукцію, яку IKEA продає в інших країнах. Однак самі торгові точки компанії будуть меншими, ніж у традиційних магазинах IKEA.

"Ідея побудувати один великий торговий центр в одній частині міста вже не працює. Наприклад, жителям Лівого берега столиці, щоб дістатися до магазину на Правому, доведеться витратити 1-2 години, це не так вже доступно виходить. Тому спочатку це буде центр міста, пізніше, можливо, додамо заклад харчування, і далі, ймовірно, будемо розвивати концепцію менших торгових точок в менш доступних місцях в районах", - пояснив Вановербеке.

У той же час він зазначив, що в Україні порівняно з іншими країнами Західної Європи є можливість збільшення площ магазинів компанії.

"Наші колеги аналізували ринок великих торгових центрів. І, дійсно, в Україні порівняно з країнами Західної Європи є можливість збільшення площ ІКЕА. Наші напрацювання з великими торговими центрами більш характерні для таких країн, як Китай. Але ми це аналізуємо для України, подивимося, як буде розвиватися ринок", - розповів виконавчий директор IKEA.

Читайте також: IKEA призупиняє продаж меблів та техніки в Росії

Нагадаємо, в середу, 12 вересня, президент України Петро Порошенко зустрівся зі Стефаном Вановербеке. У той же день компанія офіційно підтвердила відкриття в 2019 році першого магазину в Україні.

Про те, що всесвітньо відомі компанії IKEA і H&M виходять на ринок України, ще в травні повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем в Стокгольмі.