UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ідентифікація пенсіонерів: як ознайомитись з рішення про проходження

Роз'яснення дали у ПФУ.

Попри війну, пенсіонери в Україні продовжують отримувати пенсії та інші соцвиплати. Деякі пенсіонери мають пройти процедуру ідентифікації для подальшого отримання виплат. У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, де пенсіонер може ознайомитись з рішенням про проходження відеоідентифікації.

У ПФУ зазначили, що пенсіонер або його законний представник може дізнатися про результат відеоідентифікації. Рішення має надійти на електронну пошту.

Читайте також: Індексація пенсій: для яких категорій пенсіонерів її провели у березні

Також пенсіонеру, який зазначив у заяві свій індивідуальний податковий номер, результати проходження ідентифікації надсилаються в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України у розділі «Мої звернення».

«Результати проведеної відеоідентифікації зберігаються в особистому кабінеті пенсіонера в його електронній пенсійній справі на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України», – йдеться у повідомленні.

Через необхідність проходити ідентифікацію, деякі пенсіонери зіштовхнулися з шахраями. Невідомі особи, представляючись працівниками ПФУ, просять у пенсіонерів – внутрішньо переміщених осіб реквізити банківських карток.

Раніше ми писали, як пенсіонерам можна підготуватися до ідентифікації. Процедура ідентифікація передбачає відповіді на певні питання.