UA / RU
Підтримати ZN.ua

ICAO офіційно підтвердила, що повітряний простір над Кримом належить Україні

ICAO ще раз підтвердила, що Крим - це територія України, контроль і гарантування безпеки має здійснювати тільки "Украерорух".

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) офіційно підтвердила належність повітряного простору над Кримом до України і спростувала інформацію російських ЗМІ про переговори з Росією щодо переходу повітряного простору до її відання, повідомив міністр інфраструктури України Максим Бурбак на брифінгу в Києві.

"Сьогодні ми отримали лист ICAO, в якому спростовують усі заяви російських мас-медіа щодо того, що йдуть якісь переговори між ICAO і Росією стосовно кримського повітряного простору. ICAO ще раз підтвердила, що Крим - це територія України, контроль і гарантування безпеки має здійснювати тільки "Украерорух", - констатував міністр.

Говорячи про раніше заявлену можливість надання фінансової допомоги з боку Європи на відновлення авіаційної інфраструктури на сході України, Бурбак повідомив: "Наші європейські партнери нададуть ту допомогу, яку ми вже погодили. Вони нам обіцяють технічну допомогу у повному обсязі, як тільки ми заявимо про це".

Раніше у російських ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на заступника голови Мінтрансу РФ Валерія Окулова про те, що Міжнародна організація цивільної авіації нібито визнала, що Росія має забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом і територіальними водами (19-кілометрова зона). !zn

Читайте також:

Європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму

Українським авіакомпаніям дозволили відкривати нові рейси до США

Україна збирає докази для порушення справ проти РФ у міжнародних судах