UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хуртовини лютуватимуть Україною ще кілька днів

ДСНС попередила про складні умови на дорогах.

По всій території України наступні два дні зберігатимуться складні погодні умови. За даними УкрГідрометцентру, внаслідок впливу активних циклонів в Україні очікуються хуртовини та заметілі.

За даними синоптиків 28 лютого на дорогах України ожеледиця, у південній, східній частині та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, вдень у Приазов'ї місцями 25 м/с. Вночі в Сумській, Полтавській та Харківській областях, вдень в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях місцями сильний сніг, хуртовини.

У четвер, 1 березня, у південних, східних та більшості центральних областей збережуться пориви вітру 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25-27 м/с, хуртовини, у Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській та Донецькій областях сильний, місцями дуже сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети; на дорогах країни ожеледиця.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельної та морської галузі у більшості областей країни (крім західних)", - зазначили в Державній службі з надзвичайних ситуації.

Водночас в "Укравтодор" повідомили, що станом на ранок середи, 28 лютого, проїзд дорогами державного значення та на перевальних ділянках доріг забезпечено, дорожні підприємства працюють в цілодобовому режимі.

"Від початку дії снігового циклону (з ночі 27.02) найбільше снігу (від 15 до 25 см) випало в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Харківській областях. На решті території країни висота снігового покриву становить від 1 до 7 см. Стан покриття на а/д державного значення в більшості областей місцями засніжений", - повідомили у відомстві.

За рішенням місцевих органів влади на період складних погодних умов заборонено в'їзд великовагового транспорту в Одесі та Кропивницькому.

Нагадаємо, що в Одесі через складні погодні умови скасували заняття у загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах до 1 березня включно.