UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР назвали дату усунення Зеленського від влади: новий фейк росіян із кампанії «Майдан 3»

Росіяни вигадали черговий фейк для дискредитації України.

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що нібито Головне управління розвідки Міноборони України назвало точну дату повалення влади президента Володимира Зеленського.

Насправді у ГУР не робили подібних заяв, а повідомлення з такою дезінформацією є систематичною кампанією росіян щодо дискредитації українського президента, зазначили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Читайте також: Влада Харкова збирається тікати через наступ росіян: ЦПД спростував ІПСО пропагандистів

«Ці фейки є плодом хворої уяви російської пропаганди. Володимир Зеленський − законно обраний і легітимний президент України, який в умовах повномасштабного вторгнення Росії продовжує виконувати обов'язки гаранта Конституції», − додали у SPRAVDI.

Фактчекери зауважили, що тиражування цих і подібних повідомлень відповідає заяві Комітету з питань розвідки при президентові України щодо реалізації РФ спецоперації «Майдан-3» із поширення деструктивних наративів.

Читайте також: "Планування геноциду у прямому ефірі": російські "експерти" на федеральному каналі обговорюють план "Майдан-3"

Нагадаємо, за інформацією Центру протидії дезінформації, до спецоперації «Майдан 3» Росія залучила пропагандистів Кремля та колишнього нардепа.