UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб про ситуацію на лівому березі Дніпра: Росіяни за добу контратакують до десяти разів, але у Сил оборони є план

Зараз там відбуваються диверсійні та розвідувальні рейди. Захисники розшукують позиції та логістику ворога. 

Представник Генштабу Андрій Ковальов розповів, що на лівому березі Херсонської області ЗСУ наразі утримують плацдарми, на яких закріпилися раніше. Тим часом російські окупанти намагаються контратакувати, вони перекидають на цю ділянку фронту додаткові резерви. Під час телемарафону він наголосив, що передумовою для останнього є в тому числі й великі втрати ворога. 

В середньому за добу буває до десятка контратак окупантів, зауважив Ковальов. По позиціях захисників вони б'ють з допомогою мінометів, артилерії, ракет та авіації.

Представник Генштабу також наголосив, що у Сил оборони є чіткий план щодо дій на лівобережжі Херсонщини. Зараз там відбуваються диверсійні та розвідувальні рейди, ЗСУ виявляють позиції та логістику армії РФ для подальшого знищення.

"Одна з головних цілей – відтіснити ворога якнайдалі від правого берега Дніпра, щоб убезпечити цивільних Херсона від постійних обстрілів, - пояснив Ковальов. - Попри досить серйозну лінію укріплень, воїнам вдалося провести кілька вдалих дій". 

Читайте також: Командувач Угруповання військ РФ "Днєпр" поплатився посадою за те, що не зміг відбити рейди ЗСУ на лівий берег – ISW

Нагадаємо, 17 листопада морські піхотинці ЗСУ підтвердили, що закріпилися на трьох плацдармах на лівобережжі Херсонської області. У Силах оборони згодом додали, що просування захисників там становить від трьох до восьми кілометрів від берега