UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гуманітарна підгрупа ТКГ змогла досягти прогресу в обговоренні умов розблокування бойовиками роботи КПВВ

Українська делегація в ТКГ повідомила, коли сторони обговорять конкретні умови.

Під час засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони змогли досягти просування в обговоренні умов розблокування проросійськими бойовиками КПВВ в Донбасі. Про це у Facebook повідомила пресслужба української делегації в ТКГ.

«Російська сторона, попри раніше укладені домовленості, відмовилася пропустити мешканців Луганщини в обидва боки за лінію розмежування, пояснюючи відмову дрібними технічними деталями… Тим не менш, завдяки твердій позиції керівника Гуманітарної підгрупи народного депутата України Г.Третьякової та сприянню координатора підгрупи пана Т. Фріша на переговорах вдалося досягнути певного просування в обговорені умов розблокування російською стороною роботи КПВВ», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що конкретні умови обговорять 11 листопада, під час загального засідання ТКГ на рівні глав делегацій.

Читайте також: Україна виконала домовленості щодо КПВВ, таких же кроків чекаємо з боку РФ - Кравчук

Нагадуємо, з сьогоднішнього дня відновлено роботу всіх КПВВ на лінії розмежування в Донбасі, які працюють щодня з 8 до 16 годин. Однак, фактичний пропуск на більшості дорожніх коридорів заблокований проросійськими бойовиками.

Однак, незаконні збройні формування не пропустили в окупований Донбас людей, яких вранці оформили українські прикордонники в КПВВ «Щастя».