UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грози і шквали: в Укргідрометцентрі розповіли про небезпечну погоду

Дощити буде майже на всій території України.

Як і попереджали синоптики, цього тижня в Україну прийдуть грозові дощі. За прогнозом Укргідрометцентру, 20 червня по Україні очікується небезпечна погода.

Читайте також: Посуха та грози: яким буде літо 2024

Завтра вночі у північних та більшості західних областей, та вдень на всій території Україні, крім заходу прогнозують грози. Вдень в окремих районах центральних, південних та східних областей град та шквали 15-20 м/с (I рівень небезпечності).

Також завтра на території України прогнозують мінливу хмарність. Вночі у північних та більшості західних областей, вдень в Україні, крім заходу, короткочасні грозові дощі.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Температура вночі 15-20°; вдень в західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях 21-26°, на решті території 28-33°.

Укргідрометцентр - 20 червня

Якою буде погода у Києві 20 червня

У Київській області та у столиці, за прогнозом Укргідрометцентра, завтра очікується мінлива хмарність. Прогнозують короткочасний дощ, грозу, в окремих районах області – град.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний , 7-12 м/с.

Вночі в області прогнозують 15-20°, вдень – 21-26°. А у Києві вночі 18-20°, вдень 22-24°.

Нагадаємо, чи буде літо 2024 спекотним. Прогноз дала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.