UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хроніка АТО: за день бойовики здійснили 28 обстрілів

Основну активність противник продемонстрував на Донецькому напрямку.

Станом на 18:00 суботи проросійські бойовики здійснили 28 обстрілів в зоні АТО в Донбасі.

"На протязі дня російсько-терористичні війська 28 разів обстрілювали позиції сил АТО" – повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook увечері 16 січня.

Як наголошується, основну активність бойовики виявили на Донецькому напрямку. В результаті противник здійснив обстріли з гранатометів і стрілецької зброї по позиціях українських сил поблизу Зайцевого, Авдіївки, Пісок і Красногорівки.

Поблизу Опитного в бік сил АТО бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів і озброєння бойової машини піхоти.

"Відносно спокійно було на Луганському та Маріупольському напрямках", – наголошується в повідомленні штабу.

DT.UA повідомляло, що 12 січня президент України провів зустріч з Гризловим у Києві. Представник Росії Борис Гризлов прибув в українську столицю на особисте запрошення президента Петра Порошенка. Метою цієї зустрічі було обговорення головних пунктів у відносинах Москви з Києвом. Гризлова було призначено повноважним представником РФ в Контактній групі указом президента РФ Володимира Путіна 26 грудня 2015 року.

Незважаючи на досягнуті учасниками Контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку проросійських бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі тривають.