UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хроніка АТО: бойовики з початку доби 20 раз обстріляли українські позиції

Противник застосовував кулемети, гранатомети і міномети.

Протягом 11 лютого проросійські бойовики скоїли 20 обстрілів по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення АТО в Донбасі.

"Бойовики з початку доби 20 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Опорні пункти українських вояків в Опитному, Пісках і на шахті Бутівка були обстріляні зі стрілецької зброї і протитанкових гранатометів. З аналогічної зброї бойовики тричі відкривали вогонь по Мар'їнці", - повідомив прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Супротивник із великокаліберного кулемета вів вогонь по укріпленнях українських сил у Луганському. А в районі Горлівки бойовики обстріляли позиції сил АТО в Новгородському і Верхньоторецькому з гранатометів. У Майорську зафіксовані ворожі обстріли наших опорних пунктів з зенітної установки, а в Зайцевому – з мінометів.



Раніше штаб АТО повідомляв, що бойовики нарощують кількість провокацій перед зустріччю "нормандської четвірки". Противник протягом останніх тижнів активно застосовував вночі мобільні мінометні групи.

Напередодні прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України поширила інформацію, що російські військові в Донбасі займаються мародерством.

Раніше бойовики встановили рекорд за кількістю обстрілів у Донбасі з серпня.

У Мінську 13 січня Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Донбасі заявила про досягнення домовленості припинити вогонь у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Незважаючи на це, російсько-терористичні війська продовжують здійснювати збройні провокації проти сил АТО.