UA / RU
Підтримати ZN.ua

Говорити про застосування хімічної зброї в Маріуполі зарано – Кириленко

Унаслідок вибуху невідомої речовини в Маріуполі постраждало троє людей.

У результаті вибуху невідомої речовини, яку російські окупанти скинули на Маріуполь з безпілотника, постраждало троє людей. Однак поки що зарано говорити, яка саме речовина це була і чи можна напад класифікувати як хімічну атаку. Про це повідомив глава Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі CNN.

"Троє людей постраждали вчора вночі у Маріуполі внаслідок вибуху невідомої речовини, яку росіяни скинули з безпілотника. Поки що зарано говорити, яка саме речовина це була і чи можна напад класифікувати як хімічну атаку", - сказав Кириленко.

Він також додав, що росіяни приховують сліди своїх злочинів у Маріуполі та використовують мобільні крематорії для спалення вбитих ними цивільних.

"Лік загиблих там іде на тисячі", - наголосив глава Донецької ОВА.

Нагадаємо, увечері 11 квітня в Маріуполі з БПЛА російських ворожих військ було скинуто отруйну хімічну речовину. Про це повідомили бійці полку АЗОВ, які героїчно утримують оборону міста. За непідтвердженими даними може йтися про газ «Зарин», який сирійський диктатор Асад використав проти армії супротивника.

Сполучені Штати перевіряють інформацію про можливе використання хімічної зброї у Маріуполі, повідомив представник Пентагону Джон Кірбі.