UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готуємось до Великодня: три рецепти глазурі для пасок

Ідеальна глазур не кришиться і не обсипається.

Наближається Великдень – одне з найважливіших свят для християн. Напередодні нього традиційно печуть паски, які прикрашають глазур’ю. Є три рецепти глазурі, яка обов'язково вийде саме такою, як задумано, пише «Фокус».

Цукрова глазур для паски

Таке покриття виходить матовим, а якщо намазати тонким шаром, то воно трохи просвічуватиме. Тому потрібно нанести кілька шарів.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Цукор висипати в каструлю, залити водою, поставити на помірний вогонь і перемішати до розчинення цукру. Після того, як сироп закипить, варити його на середньому вогні 5-6 хвилин.

Щоб перевірити готовність, потрібно взяти трохи сиропу й опустити в крижану воду. Якщо сироп скатався в пружну кульку, настав час знімати з вогню.

Додати до нього сік лимона та поставити посуд із сиропом у ємність із крижаною водою. Постійно помішуючи, остудити масу до теплого стану.

Глазур з желатином

Така глазур блищить, не прилипає та не обсипається під час нарізання паски.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Желатин залити двома столовими ложками холодної води, розмішати й залишити на 20 хвилин. Взяти невелику каструлю, насипати туди цукрову пудру, додати ванілін або лимонний сік, воду, що залишилася, все добре перемішати. Поставити масу на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння та зняти з плити.

У гарячому сиропі розчинити набухлий желатин. Поки суміш тепла, збити її міксером на великій швидкості в білу густу масу. На це піде близько п'яти хвилин. Якщо збивати менше, вона може не застигнути на пасках.

Щоб глазур не затверділа раніше, потрібно поставити каструлю в ємність із окропом. Нанести гарячу масу на паски. Глазур на випічці застигає за кімнатної температури протягом кількох годин. Можна залишити її на цілу ніч.

Глазур зі згущеним молоком

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Згущене молоко треба змішати із сухим молоком і лимонним соком до однорідної консистенції. В ідеалі маса вийде досить густою. Змастити помадкою паски. Варто врахувати, що вона застигає кілька годин. Краще залишити її застигати на всю ніч.

Великдень належить до перехідних церковних свят, тому кожного року його дата змінюється. Нагадаємо, скільки відпочиватимуть українці цього року.