UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готові йти у контрнаступ, але потрібна далекобійна артилерія — командувач ОК «Південь»

На півдні українські воїни поступово відтискають ворога, але потребують артилерійського озброєння.

Українські військові готові йти у контрнаступ на Херсонщині та Миколаївщині, але потребують для цього далекобійної артилерії. Про це заявив командувач оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук.

За словами військового, моральний і фізичний стан українських воїнів зберігається на високому рівні і вони чекають на можливість вигнати ворога зі своєї землі.

«Ворожі засоби доставки боєприпасів (далекобійність артилерії) значно перевищують наші. Навіть у цих умовах ми їх відтискаємо. Тож нам потрібна далекобійна артилерія, що перевищуватиме 30 км. Ми готові: і морально, і фізично готові. Ми не сидимо в очікуванні, ми рушимо вперед. Але із такою зброєю все буде набагато ефективніше і швидше», – сказав Ковальчук. 

Читайте також: На Херсонському напрямку ЗСУ просунулися ще на 5 кілометрів — ОВА

Нагадаємо, що за останні кілька днів підрозділи ЗСУ на півдні досягли певних успіхів. Зокрема, їм вдалося здійснити просування на Херсонському та Запорізькому напрямках.

Успіхи України на полі бою на тлі жорстких міжнародних санкцій проти Росії вже створили ситуацію, за якої впродовж кількох років, якщо все йтиме, як іде, Росія зазнає стратегічної поразки. Та якщо все йтиме, як іде, відновлення територіальної цілісності України в конституційних кордонах і її економічне відродження стане другорядним для світу завданням, на відміну від стратегічної поразки Росії. Чому РФ чекає неминучий крах і чи зможе Україна воювати за власну свободу без допомоги Заходу – у матеріалі Олександра Їжака «Як розгромити війська Путіна в Україні».