UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готівка в руки: яку суму можна зняти в банкоматі

Cума залежить від різних факторів.

В Україні діють певні обмеження на зняття готівки в банкоматах під час воєнного стану. Обмеження можуть відрізнятися, залежно від банку, типу картки та індивідуальних умов клієнта. У Національному банку України (НБУ) оприлюднили ліміт зняття готівки у різних банках.

Який ліміт на зняття готівки діє зараз

Відповідно до рішення НБУ, у 2024 році встановлені тимчасові обмеження на зняття готівки. У гривні доступно зняття до 100 000 грн на день. За кордоном такий ліміт становить — до 12 500 грн на тиждень (від понеділка до неділі).

Читайте також: Сплеск попиту на готівкову валюту: банки збільшили ввезення до максимуму з початку року

Слід зазначити, що ліміт на операції карткою в гривнях за кордоном — до 100 000 грн на місяць.

Можуть бути обмеження на видачу готівки в самому банкоматі. Деякі з них можуть видавати лише по 1 000 грн за один раз, або навіть менше. У цьому випадку можна спробувати взяти гроші в інших банкоматах або звернутися до каси партнерського банку.

Скільки можна зняти готівки у банкоматі «Приватбанку»

Ліміт зняття готівки у «Приватбанку» становить 20 000 гривень за один раз. Наступну операцію зі зняття готівки в банкоматі цього банку можна здійснити лише через три години. Втім, ліміт зняття залежить ще від кількох факторів: типу картки клієнта, статусу клієнта, індивідуальних домовленостей з банком.

Яку суму готівки можна зняти у банкоматі «Ощадбанку»

Для власників рахунку «Моя картка» доступно зняття готівки до 20 000 гривень на місяць без комісії. Однак, якщо сума перевищує цей ліміт, потрібно буде сплатити комісію у розмірі 1%.

Скільки готівки можна зняти у ПУМБ

Максимальна сума, яку можна зняти за одну транзакцію з ВсеКарти в банкоматі ПУМБ, становить 10 000 гривень. За добу дозволяється здійснити до 10 таких операцій. Таким чином, за кілька знімань можна досягти денного ліміту в 100 тисяч гривень, встановленого Національним банком.

Яку суму можна зняти у «Райффайзен Банк»

У банкоматі «Райффайзен Банк» діє ліміт зняття готівки в обсязі 20000 грн на добу. Він діє для всіх карток будь-якого банку.

НБУ

Раніше у НБУ назвали найпопулярніші банкноти та монети, які є в обігу.