UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головний санлікар пояснив, як мають працювати магазини на вихідних

Умови роботи магазинів прописані у вимогах Кабміну.

Торговим закладам, не менше 60% площі яких відведені під продукти харчування, дозволено працювати під час карантину вихідного дня, без обмеження торгового асортименту.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє пресслужба МОЗ на сторінці в Facebook.

Ляшко уточнив, що контролюючі органи вимагають від супермаркетів і магазинів відділу непродовольчих товарів закриття й не завжди вимоги коректні.

"Ми стикаємося з випадками буквальною трактування написаного в положенні. Варто відзначити, що відповідним пунктом постанови про карантин "вихідного дня" дозволена робота супермаркетів і магазинів з площею 60% і більше під харчові продукти, без обмеження торгового асортименту закладу", пояснив Ляшко.

Нагадаємо, в Чернівцях 14 листопада протестували проти карантину "вихідного дня". Понад 300 підприємців перекрили дорогу, вимагаючи дозволити роботу Калинівського ринку.

Читайте також: У Львові оштрафували організаторів концерту "Бумбокс" через порушення карантину

До 30 листопада вводиться локдаун "вихідного дня". Згідно з постановою Кабміну, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 забороняється робота ряду громадських закладів.

Також повинні бути закритими спортивні зали, фітнес-центри, басейни. Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.