UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова СБУ часів Януковича став колаборантом - очолив окупаційну "спецслужбу" Херсонщини

Олександр Якименко очолив так звану "державну службу безпеки" на Херсонщині.

Очільник СБУ за часів президенства Віктора Януковича Олександр Якименко отримав призначення від росіян. Попри те, що окупанти втекли з Херсону, Якименко очолив окупаційну "спецслужбу" області, повідомляється у російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Утворена “спецслужба” 22 грудня, що відображено у реєстрі. Місцем розміщення окупаційної структури росіяни визначили будівлю Господарського суду області на вулиці Театральній, 18 у Херсоні.

Про Олександра Якименка відомо, що у 1990-х роках він служив у лавах збройних сил Російської Федерації. У березні 2010 року Якименко очолив управління СБУ в Севастополі і вже за рік отримав звання генерал-майора. Примітно, що підтвердження інформації про службу Олександра Якименка в СБУ за період 1999-2007 років немає, попри те, що він нібито працював на різних посадах у СБУ.

У 2011-2012 роках Якименко керував управлінням СБУ в Донецькій області, потім став першим заступником голови СБУ і очільником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю. У січні 2013 року Якименка призначили головою СБУ. Під час Революції гідності він утік до Росії.

Читайте також: За добу Херсон обстріляли сім разів — ОВА

Нагадаємо, Якименко підозрюється у фінансуванні тероризму та постачанні зброї бойовикам. З 2014 року він оголошений у розшук.