UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова правління "Укрзалізниці" подав у відставку: що відомо

Наглядова рада планує найближчими днями розглянути заяву та ухвалити відповідні рішення.

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко написав заяву про відставку. Про це у понеділок, 7 жовтня, повідомляє пресслужба УЗ.

“До наглядової ради АТ «Укрзалізниця» надійшла заява від Євгена Лященка про дострокове припинення повноважень голови правління”, – йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що Наглядова рада планує найближчими днями розглянути заяву на припинення повноважень Лященка. Після розгляду заяви будуть прийняті всі необхідні рішення відповідно до чинних процедур.

Читайте також: Камишін повертається в "Укрзалізницю": розпорядження Кабміну

“Укрзалізницю”, за даними “Укрінформу”, ймовірно, очолить керівник пасажирського напрямку компанії Олександр Перцовський.

Як розповіло джерело видання, Євген Лященко продовжуватиме працювати у команді “Укрзалізниці” у статусі члена правління та відповідатиме за фінанси до березня.

Зазначається, що рішення про звільнення Лященка було зумовлене тим, що його контракт завершується у новий бюджетний рік, а усі нові проєкти на 2025-й треба запланувати у цьому році.

Нагадаємо, Євген Лященко почав виконувати обов’язки глави «Укрзалізниці» після звільнення Олександра Камишіна у лютому 2023 року. Лященко увійшов до правління УЗ у жовтні 2021 року. Він був директором «Медіа Групи Україна», що входить до SCM Ріната Ахметова. З призначенням Камишіна очільником «Укрзалізниці» Лященко працював його позаштатним радником. Як писали ЗМІ, Лященка називають близьким до керівництва офісу президента.