UA / RU
Підтримати ZN.ua

Главу ОТГ з Хмельницької області спіймали на хабарі

Чиновника попросили допомогти з рекламними послугами.

Правоохоронці затримали голову однієї з територіальних громад Хмельницької області при отриманні хабаря.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Хмельницької області.

"Чиновник вимагав у підприємця $3800 доларів США за вплив на прийняття виконкомом рішення про видачу дозволу на розміщення рекламних щитів на території громади", - йдеться в повідомленні.

Під час отримання частини необхідної суми - $1300 - співробітники поліції затримали чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, а саме - одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування.

Читайте також: За отримання 100 тисяч доларів: Венедіктова підписала підозру брату глави ОАСК Вовка

Вирішується питання про підозру та обрання підозрюваному запобіжного заходу.

До проведення спецоперації залучалися співробітники управління СБУ в області.

Раніше Служба безпеки України затримала за підозрою у вимаганні хабаря депутата Бориспільської районної ради. На думку спецслужби, він вимагав та отримав від київського нотаріуса 40 тис. Доларів.

Також в Кропивницького попався на хабарі в 11 тисяч доларів декан Льотної академії НАУ, який вимагав гроші за допуск студента до польотів. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За інформацією відомства, до суду направлено обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків декана вищого навчального закладу за фактом вимагання та отримання 11 600 доларів неправомірної вигоди (ч.3.ст. 368 КК України).

Керівник факультету вимагав від одного з курсантів хабар за участь в навчальних польотах. Викрито викладача в службовому кабінеті під час передачі першої частини обумовленої суми неправомірної вигоди - 5 тисяч доларів.